@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

duminică, 2 octombrie 2016

Black tie în câteva situatii ipotetice

mauvert.com
Vreți să mă credeți sau nu, astăzi este prima dată când vorbesc în necunoștință de cauză. Probabil că este un subiect "în voga" pentru cei mai mulți, însă pentru restul și pentru mine personal, este clasificat drept tabu. Error 404. Chiar dacă îmi dă cu virgulă, m-am documentat temeinic. Dar fără a mai perverti culisele acestei postari, vă spun că astăzi vom discuta despre 'Black tie'.

Daca studiem "etimologia" expresiei sau ne ajutăm de minunatul instrument google translate care este, observăm ca tie înseamnă cravată. Nimic mai neadevărat aflăm din interpretarea acestui dress code. Cravata nu se asortează ținutei în cauză, care admite doar papionul. Indiferent de stilul pe care îl adoptăm. Chiar dacă utilizam clasicul black tie sau cel mai nonconformist (aceasta este o exprimare improprie întrucât nonconformist se aliniază principiilor nonformale, or noi știm ca acest dress code este superior ca eleganta ținutei business), se impune papionul ca accesoriu.

V-am demonstrat deja, probabil, că m-am informat cu privire la subiectul în cauza. Acum... Trebuie să știți că Black tie a ajuns un brand, care se "autofinanțează" din petrecerile clasice, banchetele și balurile adolescenților - aici, ce-i drept, putem opta și pentru o ținută casual -, în fapt, orice eveniment care are loc după ora 18:00 ori, în sezonul rece, după apusul soarelui.

Un sacou de lână negru alături de o pereche de pantaloni de aceeași culoare, dar fără manșete pot fi traduse prin sobrietatea evenimentului. În egala măsură, în alegerea ținutei vestimentare trebuie sa aveți în vedere locația, cea care ne oferă informații delicate cu privire la natura evenimentului. Nu în puține rânduri am avut deziluzia de a nu fi înștiințați cu privire la dress code-ul impus.

Luam mai multe situații ipotetice pentru a ilustra importanta unei alegeri inspirate. Nu trebuie sa fii artist, nu ai nevoie de finețuri, ci de puțin tact și bun-simț. Asa, deci.. Dacă, ipotetic vorbind, poștașul îți lasă în cutia cu surprize o mică atenție, roze, parfumata, cu sigiliul tras în accente de negru pal. Deschizi și vezi iscălitura nurorii în dosul răvașului și pe-a lu fi-tu imediat sub, cât împunsătura unui ac de gămălie.

"va invităm la botezul fiului nostru!"

Nu știai ca au copil, evident. Nu știai ca ai nepot, nimic mai adevărat!! Dar..

După 3 minute de descântece și doua lingurițe de aghiazmă și câteva firimituri de anafură de la slujba de duminica trecută, trebuie sa iti alegi ținuta. Lucrurile devin serioase. Ne procuram o rochie eleganta, care poate fi mai scurtă, însă nu o asortam cu tradiționalele mănuși pana la cot și capă, aceasta încadrându-se deja la un dress code white tie, o ținută ultraformală. Bineînțeles că forma corpului este o caracteristică esențială, contând în economia privirilor care vor fi ațintite asupra voastră. Și eu militez pentru a fi cât mai natural, însă asta nu vă obligă ca rochia pe care o purtați să vă reliefeze deopotrivă calitățile și defectele. Aceasta trebuie să vă ofere confort chiar si atunci când sunteți în lumina reflectoarelor. "Cutele", jocurile de lumini și umbre de pe suprafața materialului au un rol colosal, și sunt imperioase în a te face specială, nu un simplu personaj de duzină. Iar pentru bărbați, o cămașă albă, cu guler croit pentru papion, un sacou albastru electric, completând cu o pereche de pantaloni de aceeasi culoare și pantofi Oxford simpli, negri.

Dacă însă, tot ipotetic vorbind, liceul în care te afli organizează un bal de absolvire cu temă retro. Atunci poți fi inventiv de așa manieră încât sa asortezi o cămașă galbenă, cu pliuri verticale, un sacou negru și o pereche de pantaloni trei sferturi, eleganți. Șosete de lână, ceva mai lungi, alături de niște pantofi de dans. Totul accesorizat, eventual, cu un monoclu sau un ceas de buzunar (șic!).

Iată cum am ajuns sa optez pentru un creative black tie,  fresh, proaspăt, reinventat.

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2016!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu