@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

miercuri, 5 octombrie 2016

Just a fly to London Eye

Un om în minus pe lista de la întreținere.. Sună bine! Nu s-a mai întâmplat asta din 1998 încoace. Probabil va întrebați ce s-a întâmplat în 1998. Nici eu n-am idee. Nu știu ce a fost în capul părinților mei. De atunci îmi ocup și eu metrul meu pătrat în viața familiei mele. Un om în minus la întreținere se traduce printr-o economie la bugetul intern mai mare chiar și decât o mini-vacanta în orice alt oraș european.

corali.ro

Cu un City break low cost îți faci de cap în cele mai mișto locații de pe continent, și ai grija și de factura la gaze când te întorci. Mi-a plăcut inițial ideea de a-i scăpa pe ai mei de corvoada întreținerii unei pramatii care mănâncă 5 mese pe zi, trage zbierăte de asalt când tata dezbate pe teme politice cu cucoana de la televizor, iar eu îmi fac taman atunci un obicei din a învăța (ce să vezi). Care iese din casă în fiecare weekend și se întoarce seara târziu pentru că, pur și simplu, nu pot fi sclavul televizorului, cuvertura canapelei sau asistat social în propriul meu corp. Ulterior mi-am găsit o altă motivație. Sau una suplimentară. Reducerea costurilor la utilități și numai pentru o zi, înlocuite în fapt cu cheltuielile de drum, pare o idee bună.

În felul acesta mama o să poată să scoată frigiderul din priza o zi, doua, trei, calculatorul n-o sa meargă nici o treime probabil din cat merge acum, iar mașina de spălat o sa aibă vreo doua cicluri în minus.

Mi-am divulgat ideea și prietenilor mei, iar ei mi-au recomandat Ryanair. Și vă spun sincer, chiar mi-au spus: "bro, așa, planul tău nu mai pare prea SF, cu siguranță". În realitate, asta nu s-a întâmplat. De Ryanair am aflat dintr-un spot publicitar care mă agasa pe niște site-uri. Am zis: "un search pe google nu ma costă decât câteva taste-n plus". Ei și asa am aflat că pot să ajung la Berlin cu 5€. Eu voiam la Londra. Am găsit și asta după un mic scroll. Londra, 16.99€, dus.



Prețurile sunt și cu 50% mai mici față de alte companii aeriene. Iar politica celor două bagaje de mână gratuite mi se pare de departe cea mai atractivă. Este una dintre partcularitățile acestei companii. Reduci cheltuielile în primul rând, de vreme ce un bagaj poate costa până la 40 de euro.

În altă ordine de idei, sunt un pasionat al culturii și arhitecturii londoneze. Palatul Westminster cu celebrul Big Ben, sau palatul Buckingham sunt doar câteva obiective turistice pe care vreau să le vad. Mai întâi o să am nevoie de o hartă a orașului, și nu neapărat pentru că Londra este de doua ori mai mare ca New York-ul, ci pentru că așa se cade să fie echipat un turist care se respectă. Deci ăsta e primul lucru din bagaj. Apoi.. Haine pentru toate sezoanele. Chiar dacă predomina frigul și ploaia, alături de smog-ul britanic, oricând te poți trezi că un tricou și un sort ar fi de fapt vestimentația potrivită. Vremea e super schimbătoare. De data asta trebuie sa iau în calcul și ce spune Busu, și ce ne sfătuiește doamna Romica Jurca. De trei zile butonez telecomanda, și fac slalom printre canalele de sport ca să mă informez temeinic. Rubrica meteo a căpătat deodată un alt interes. Cică să-mi iau încălțăminte confortabilă că merg pe jos de la un obiectiv turistic la altul. Puțin, dar tot pe jos se numește. O pelerină că n-am cum să stau cu umbrela într-o mână și cu harta în cealaltă.


Înainte de orice, vreau sa văd orașul de sus, din London Eye. E fantastic cât de mic poate părea. Cat de mică este Tamisa sau celebrul Regent's Park. Nu e vorba despre istorie, nu e vorba despre câteva case și blocuri sculptate cu un șpaclu în fel și chip. E vorba despre oameni, pentru că acolo vezi alte culturi, alte mentalități, descoperi, cunoști, experimentezi, trăiești. E vorba și despre fotbal. Cat de mișto poate sa fie stadionu ala frate! Wembley, de el vorbesc. Nu primul, dar al doilea din lume? Păi de pe Palatul Parlamentului nu pot urmări meciurile la o pungă cu semințe, dar acolo chiar m-aș face comod pe unu din alea 90 000 de locuri. Foarte tare. Planul meu de vacanță ieftină.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog!

duminică, 2 octombrie 2016

Black tie în câteva situatii ipotetice

mauvert.com
Vreți să mă credeți sau nu, astăzi este prima dată când vorbesc în necunoștință de cauză. Probabil că este un subiect "în voga" pentru cei mai mulți, însă pentru restul și pentru mine personal, este clasificat drept tabu. Error 404. Chiar dacă îmi dă cu virgulă, m-am documentat temeinic. Dar fără a mai perverti culisele acestei postari, vă spun că astăzi vom discuta despre 'Black tie'.

Daca studiem "etimologia" expresiei sau ne ajutăm de minunatul instrument google translate care este, observăm ca tie înseamnă cravată. Nimic mai neadevărat aflăm din interpretarea acestui dress code. Cravata nu se asortează ținutei în cauză, care admite doar papionul. Indiferent de stilul pe care îl adoptăm. Chiar dacă utilizam clasicul black tie sau cel mai nonconformist (aceasta este o exprimare improprie întrucât nonconformist se aliniază principiilor nonformale, or noi știm ca acest dress code este superior ca eleganta ținutei business), se impune papionul ca accesoriu.

V-am demonstrat deja, probabil, că m-am informat cu privire la subiectul în cauza. Acum... Trebuie să știți că Black tie a ajuns un brand, care se "autofinanțează" din petrecerile clasice, banchetele și balurile adolescenților - aici, ce-i drept, putem opta și pentru o ținută casual -, în fapt, orice eveniment care are loc după ora 18:00 ori, în sezonul rece, după apusul soarelui.

Un sacou de lână negru alături de o pereche de pantaloni de aceeași culoare, dar fără manșete pot fi traduse prin sobrietatea evenimentului. În egala măsură, în alegerea ținutei vestimentare trebuie sa aveți în vedere locația, cea care ne oferă informații delicate cu privire la natura evenimentului. Nu în puține rânduri am avut deziluzia de a nu fi înștiințați cu privire la dress code-ul impus.

Luam mai multe situații ipotetice pentru a ilustra importanta unei alegeri inspirate. Nu trebuie sa fii artist, nu ai nevoie de finețuri, ci de puțin tact și bun-simț. Asa, deci.. Dacă, ipotetic vorbind, poștașul îți lasă în cutia cu surprize o mică atenție, roze, parfumata, cu sigiliul tras în accente de negru pal. Deschizi și vezi iscălitura nurorii în dosul răvașului și pe-a lu fi-tu imediat sub, cât împunsătura unui ac de gămălie.

"va invităm la botezul fiului nostru!"

Nu știai ca au copil, evident. Nu știai ca ai nepot, nimic mai adevărat!! Dar..

După 3 minute de descântece și doua lingurițe de aghiazmă și câteva firimituri de anafură de la slujba de duminica trecută, trebuie sa iti alegi ținuta. Lucrurile devin serioase. Ne procuram o rochie eleganta, care poate fi mai scurtă, însă nu o asortam cu tradiționalele mănuși pana la cot și capă, aceasta încadrându-se deja la un dress code white tie, o ținută ultraformală. Bineînțeles că forma corpului este o caracteristică esențială, contând în economia privirilor care vor fi ațintite asupra voastră. Și eu militez pentru a fi cât mai natural, însă asta nu vă obligă ca rochia pe care o purtați să vă reliefeze deopotrivă calitățile și defectele. Aceasta trebuie să vă ofere confort chiar si atunci când sunteți în lumina reflectoarelor. "Cutele", jocurile de lumini și umbre de pe suprafața materialului au un rol colosal, și sunt imperioase în a te face specială, nu un simplu personaj de duzină. Iar pentru bărbați, o cămașă albă, cu guler croit pentru papion, un sacou albastru electric, completând cu o pereche de pantaloni de aceeasi culoare și pantofi Oxford simpli, negri.

Dacă însă, tot ipotetic vorbind, liceul în care te afli organizează un bal de absolvire cu temă retro. Atunci poți fi inventiv de așa manieră încât sa asortezi o cămașă galbenă, cu pliuri verticale, un sacou negru și o pereche de pantaloni trei sferturi, eleganți. Șosete de lână, ceva mai lungi, alături de niște pantofi de dans. Totul accesorizat, eventual, cu un monoclu sau un ceas de buzunar (șic!).

Iată cum am ajuns sa optez pentru un creative black tie,  fresh, proaspăt, reinventat.

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2016!