@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

vineri, 28 august 2015

André Rieu - ambasadorul Bucurestiului in lume

André Rieu a devenit un principal punct de reper al discutiilor din mass-media in urma propunerilor si dezbaterilor pe tema acordarii titlului de ambasador al Bucurestiului in lume celui care, in mai multe concerte de ale sale de la Maastricht, Olanda, a promovat valorile nationale romanesti, invitand in spectacol, in fata unei audiente colosale, de zeci de mii de spectatori, 70 de talente bucurestene, o marca a traditiei noastre, si un patrimoniu cultural magistral. Violonistul olandez, recunoscut si sub denumirea de "rege al valsului", a indemnat publicul prezent sa aplaude osanda dansatorilor si muzicienilor romani prezenti, sa recunoasca meritele acestora si ale Romaniei.  

"Eu, colegii mei şi toţi cei care au participat în mod direct la invitarea maestrului aici, îi suntem recunoscători pentru felul cum a apreciat şi cum iubeşte muzica şi oamenii din această ţară", a spus primarul Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a mai sustinut ca a inceput demersurile necesare pentru a-i cere maestrului acceptiunea de a primi aceasta merituoasa distinctie...

<<André Léon Marie Nicolas Rieu s-a născut pe 1 octombrie 1949 în orașul olandez Maastricht, în care părinții și cele două surori ale sale s-au mutat din Amsterdam. Tatăl său, André Rieu Sr., a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. Acesta a murit în 1992 din cauza unui accident vascular cerebral, în urma căruia a rămas paralizat. La vârsta de cinci ani, Rieu începe să ia lecții de vioară, fiind încurajat de tatăl său.

În 1967, după ce a părăsit școala de gramatică, André Rieu continuă să studieze vioara la conservatorul din Liège, iar mai târziu la conservatorul din Maastricht până în 1973. Printre profesorii lui s-au numărat Jo Jude și Herman Krebbers. În 1974 se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi André Gertier. Își termină studiile în 1977, când primește distincția „Premier Prix”.>>

1987* André infiinteaza orchestra Johann Strauss. AR: "La acel moment, am repetat timp de sase luni inainte de a incepe. Am inceput cu 12 muzicieni... Astazi, suntem 43, si chiar 50 pe scenele foarte mari." In acelasi an, noul lider al orchestrei si sotia sa au fondat André Rieu Productions Company. 

P.S. Informatii culese de pe wikipedia si http://www.andrerieu.com/en/andre/biography.

Urmariti mai jos momentele romanesti de la concertul artistului, alaturi de Gheorghe Zamfir...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu