A fost, în vremuri de demult...
O tavernă a
"vinului boabei", desfășurată pe 44 de bârne de lemn putred, ce se
găsea îngropată în temnițele ferecate ale pământului... O hrubă clădită de
stânci sub actuala fundație a Taj Mahal-ului. Se spune că în antichitate aici
ar fi fost păsuite minele de cafea (kahve) ale Regatului Kaffa. Teorii
autohtone ale conspirației povestesc chiar despre un abajur țesut în refugiile
arabe din fir plăpând, dantelat, de cafea cristalizată. Acesta, învelind lămpile
din regat, emana un fum translucid, și de aceea se speculează asupra
scenariului potrivit căruia nu mai existau certuri, conflicte, iar argații și
servitorii erau cuprinși de o euforie delirantă, din moment ce nu mai stăruiau
în vâltoarea trebilor încă din zori, și până la ceasul dintâi al zilei următoare.
Astfel, umbla zvonul prin întreg Orientul Mijlociu,
cum că întreaga gardă a califului era blestemată de neamurile dușmane, temei ce
înlesnea convingerile profeților locali cu privire la originile mistice ale
neamului islamic de pe malul sudic al Mării Negre. Vrăjitoarele fuseseră, însă,
suprimate de un veac și jumătate, iar rândurile vracilor erau strânse în jurul
Regatului Kaffa, eliberând regiunea islamică de prospectele fantomatice ale
acestor lecuitori băbești.
Legenda spune că acestea ar constitui originile
reale ale cafelei turcești, care era preparată în beciurile așa-numitului vin
al boabei, unde cofetarii gustului meșteșugit înțepau lichidul stacojiu cu două
lingurițe de zahăr, lăsând aromele să se coacă pe nisipul încins în sobele de
teracotă. Povestea asta zace de milenii în pergamentele din subsolurile întunecate
ale fostului califat...
Până la urmă, cafeaua preparată de turci după rețete
tradiționale nu ține de compoziție sau de ingredientele componente. Apa și boabele de
cafea sunt singurele variabile compoziționale luate în calcul, astfel că
tehnica folosită este singurul gradient care poate răsturna ecuația aromelor
inconfundabile și texturii apreciate de băutorii înrăiți ai acestui lichior
dulce-amărui. Recentele inovații tehnologice și progresul marilor companii
mijlocesc cu ușurință procesul de fabricare a savorii și gustului unic. Cafetiera profesională concepută de cei de la Arzum Okka este modul optim,
eficient și cel mai avantajos de a-ți pregăti propria cafea turcească la tine
acasă, repede și fără niciun efort. Aparatul îmbină aceleași moduri tradiționale
de preparare a cafelei la ibric care a amețit cele mai fine simțuri ale
tătarilor din secole îndepărtate. Și cum probabil v-ați gândit de unde îl
puteți achiziționa, vă spun că răspunsul este simplu: magazinul Marketonline.ro. Acolo găsiți cele mai ieftine și de calitate produse, iar
decât să dați până la 10 lei pe o ceașcă de cafea turcească pe litoral, mai
bine vă cumpărați cafetiera Arzum Okka, și veți face 2000 de astfel de cești.
P.S. Articol redactat în cadrul concursului SuperBlog!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu