@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

@IMapp BUcuresti 2015 - peste 5 secole de traditie //// #556deanibucuresti

sâmbătă, 3 octombrie 2015

Povestea betiei de arome din califat


A fost, în vremuri de demult...


O tavernă a "vinului boabei", desfășurată pe 44 de bârne de lemn putred, ce se găsea îngropată în temnițele ferecate ale pământului... O hrubă clădită de stânci sub actuala fundație a Taj Mahal-ului. Se spune că în antichitate aici ar fi fost păsuite minele de cafea (kahve) ale Regatului Kaffa. Teorii autohtone ale conspirației povestesc chiar despre un abajur țesut în refugiile arabe din fir plăpând, dantelat, de cafea cristalizată. Acesta, învelind lămpile din regat, emana un fum translucid, și de aceea se speculează asupra scenariului potrivit căruia nu mai existau certuri, conflicte, iar argații și servitorii erau cuprinși de o euforie delirantă, din moment ce nu mai stăruiau în vâltoarea trebilor încă din zori, și până la ceasul dintâi al zilei următoare.

Astfel, umbla zvonul prin întreg Orientul Mijlociu, cum că întreaga gardă a califului era blestemată de neamurile dușmane, temei ce înlesnea convingerile profeților locali cu privire la originile mistice ale neamului islamic de pe malul sudic al Mării Negre. Vrăjitoarele fuseseră, însă, suprimate de un veac și jumătate, iar rândurile vracilor erau strânse în jurul Regatului Kaffa, eliberând regiunea islamică de prospectele fantomatice ale acestor lecuitori băbești.

Legenda spune că acestea ar constitui originile reale ale cafelei turcești, care era preparată în beciurile așa-numitului vin al boabei, unde cofetarii gustului meșteșugit înțepau lichidul stacojiu cu două lingurițe de zahăr, lăsând aromele să se coacă pe nisipul încins în sobele de teracotă. Povestea asta zace de milenii în pergamentele din subsolurile întunecate ale fostului califat...

Până la urmă, cafeaua preparată de turci după rețete tradiționale nu ține de compoziție sau de ingredientele componente. Apa și boabele de cafea sunt singurele variabile compoziționale luate în calcul, astfel că tehnica folosită este singurul gradient care poate răsturna ecuația aromelor inconfundabile și texturii apreciate de băutorii înrăiți ai acestui lichior dulce-amărui. Recentele inovații tehnologice și progresul marilor companii mijlocesc cu ușurință procesul de fabricare a savorii și gustului unic. Cafetiera profesională concepută de cei de la Arzum Okka este modul optim, eficient și cel mai avantajos de a-ți pregăti propria cafea turcească la tine acasă, repede și fără niciun efort. Aparatul îmbină aceleași moduri tradiționale de preparare a cafelei la ibric care a amețit cele mai fine simțuri ale tătarilor din secole îndepărtate. Și cum probabil v-ați gândit de unde îl puteți achiziționa, vă spun că răspunsul este simplu: magazinul Marketonline.ro. Acolo găsiți cele mai ieftine și de calitate produse, iar decât să dați până la 10 lei pe o ceașcă de cafea turcească pe litoral, mai bine vă cumpărați cafetiera Arzum Okka, și veți face 2000 de astfel de cești.

P.S. Articol redactat în cadrul concursului SuperBlog!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu